Soutěž o moderní koupelnu

Vyhlášení studentské soutěže na téma:

„Moderní koupelna“

Praha, 19. června 2014 - Společnosti AGC Flat Glass Czech a SIKO KOUPELNY & KUCHYNĚ, ve spolupráci s katedrou architektury stavební fakulty ČVUT, organizovaly v Praze ve stylovém showroomu SIKO na Zličíně slavnostní vyhlášení studentské soutěže na téma „Moderní koupelna“. Součástí celé akce byl i odborný seminář „Moderní trendy v interiéru”.

Obě společnosti po dohodě s panem ing. architektem Vladimírem Gleichem z katedry architektury stavební fakulty ČVUT vyhlásily v druhé polovině března studentskou soutěž na téma “Moderní koupelna”. Podmínkami soutěže bylo navržení interiéru koupelny tak, aby byly použity produkty ze sortimentu společnosti SIKO (zařizovací předměty, obklady, dlažby) a zároveň, aby se v návrhu studentů objevily alespoň tři aplikace s použitím interiérových skel od společnosti AGC. Každý soutěžící předložil dva návrhy jedné koupelny – a to formou návrhu KREATIVITA a REALIZACE. Rozdílem u obou studenty prezentovaných návrhů byl především prostor. U kreativního návrhu byla plocha neomezená, kdežto u reálného návrhu museli studenti použít shodné základní prvky použité v návrhu KREATIVITA, ale v přesně definovaném prostoru.

Uzavření soutěže a její vyhodnocení odbornou porotou složenou ze zástupců obou společností i katedry architektury stavební fakulty ČVUT proběhlo 23. května. Ze sedmi finalistů byli vybráni tři výherci, kteří během slavnostního večera 19. června obdrželi finanční odměnu. Opravdovou “třešničkou” tohoto neformálního setkání bylo odhalení realizace vítězného návrhu jako vzorové koupelny přímo v showroomu SIKO Zličín. Realizace vítězného návrhu byla organizována a financována společnostmi SIKO a AGC.

Vítězové soutěže:
1. místo: Jana Compel´ová
2. místo: Martina Frýbová
3. místo: Šárka Tomášová a Josef Vild

V rámci doprovodného programu, jehož součástí byl odborný seminář na téma “Moderní trendy v interiéru” pro architekty a interiérové designéry, byla přítomnými profesionály vybrána cena odborné veřejnosti, také oceněna finanční částkou. Tuto cenu získal TÝM 00 (studenti Mišáková, Novák a Smejkal).

Celá akce podpořila spolupráci mezi všemi zúčastněnými subjekty a studentům katedry architektury stavební fakulty ČVUT nabídla unikátní příležitost vyzkoušet si návrh interiéru na základě specifických požadavků zadavatele. V případě vítězného návrhu také shlédnout finální realizaci vlastního návrhu přímo v showroomu společnosti SIKO na Zličíně. Navštivte showroom SIKO Zličín a prohlédněte si realizaci vítězného návrhu koupelny od slečny Jany Compeľové. Těšíme se na vaši návštěvu na Zličíně.